Hangoljuk az új e-shopot, köszönjük türelmüket! Lehet rendelni!

Hogyan ápoljuk az ékszereket?

Az Ellaminál felismerjük, hogy az ékszerek fontossága túlmutat az esztétikai vonzerőn. Minden egyes darab emlékeket, érzéseket és egy csipetnyi eleganciát képvisel. Hogy megőrizze szépségüket, íme tippek az ékszerek ápolásához.

 

Tippek a sebészeti acél ápolásához

  • A sebészeti acél olyan anyag, amely garantálja a keménységet, a színtartóságot, a jó árat és az allergiások számára is megfelelő.
  • A sebészeti acél ékszerek tisztítása és karbantartása nagyon egyszerű. Elég a víz és egy tisztítószer, például szappan. Egyszerűen csak óvatosan mossa ki az ékszert, és törölje szárazra.Különös gondossággal járjon el, ha olyan ékszereket mos vagy ápol, amelyekbe köveket helyeztek el. Különösen a cirkóniakövekkel, mivel ezek a kövek általában beágyazódnak az ékszerbe, és a víz meglazíthatja őket. Ebben az esetben csak nedves ruhát használjon egy kevés megfelelő mosószerrel. Mosás után mindig óvatosan szárítsa meg az ékszert.
  • Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy a cirkónia ékszerek számára nem alkalmas a vízben való fürdés vagy kezelés! A kő meglazulhat, és így az ékszer megromolhat.
  • A sebészeti acéllal kapcsolatos reklamációkat a garanciaidőn belül és indokolatlan késedelem nélkül, a hiba felfedezése után azonnal be kell nyújtani. A hiba súlyosbodása és minden további károsodás a reklamáció elutasításának alapja, mivel a garancia a garanciaidő alatt bizonyítható gyártási vagy technológiai hiba miatt keletkezett hibákra terjed ki (ezek a hibák általában már rövid távú használat során nyilvánvalóvá válnak).

Tippek a ródiumozott aranyozott ékszerek ápolásához

  • Aranyozás = aranyréteg felvitele egy másik anyag (leggyakrabban sebészeti acél és ezüst) felületére.
  • Az aranyozott ékszerek ápolása hasonló az arany ékszerekéhez. Ha az ékszer bevonattal van ellátva, akkor az ékszer átveszi annak tulajdonságait. Az aranyozott ékszerek tehát ugyanolyan tartósak, mint az arany, de fontos, hogy a felületi réteg ne sérüljön.
  • Legyen különösen óvatos, amikor olyan ékszereket mos vagy karbantart, amelyekbe köveket helyeztek el. Különösen a cirkóniumkövekkel, mivel ezek a kövek általában beágyazódnak az ékszerbe, és a víz meglazíthatja őket. Fordítson különös figyelmet az aranyozott gyűrűkre, védje meg őket a gondatlan és nem megfelelő bánásmódtól - mechanikai, kémiai és hőhatásoktól (például tisztítószerek, édesvíz, sós víz, éles tárgyakkal való érintkezés stb.).
  • Védje a gyűrűket a felületi bevonat kopásától is, ha a felületi réteg megsérül (az aranyozott réteg leválása), ez a tárgy későbbi oxidációját eredményezheti.
  • Az aranyozott ékszereket olyan termékekkel tisztíthatja, amelyeket az arany ékszerek karbantartására terveztek. Ahhoz, hogy az aranyozott ékszerek visszanyerjék fényüket, egyszerűen polírozza újra az ékszert egy pamutkendővel. Ha ékszere erősen szennyezett, vigye el egy ékszerészhez, aki szakszerűen megtisztítja.
  • Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy a vízben való fürdés vagy kezelés nem alkalmas a kockacirkóniás ékszerek számára! A kő meglazulhat, és ezáltal az ékszer megsérülhet.
  • A ródiumozott aranyozott ékszerekkel kapcsolatos reklamációkat a garanciaidőn belül és indokolatlan késedelem nélkül, a hiba felfedezése után azonnal be kell nyújtani. A hiba súlyosbodása és minden további kár a reklamáció elutasításának alapja, mivel a garancia a garanciaidő alatt bizonyítható gyártási vagy technológiai hiba miatt keletkezett hibákra terjed ki (ezek a hibák általában már rövid távú használat során is nyilvánvalóak).

 

 

Tippek a kosztümös ékszerek ápolásához

  • Annak érdekében, hogy ékszerei minél tovább szépek maradjanak, javasoljuk a rendszeres karbantartást, amely a következő szabályok betartásából áll:
  • Csak addig viselje ékszereit, amíg szükséges.
  • ékszereit csak azokon a testrészeken használja, amelyekre azokat szánta.
  • minden viselés után törölje át az ékszer bőrrel közvetlenül érintkező részeit szappanos vízzel, gyenge fertőtlenítőszerrel vagy alkoholos oldattal benedvesített puha ruhával, vagy a kezek kezelésére szánt antibakteriális géltermékek is használhatók; majd óvatosan törölje szárazra az ékszert. Az ékszerek nem fémes és törékeny részeit (toll, textil, bőr) csak száraz módon (pl. puha kefével vagy száraz ruhával) tisztítsa.
  • Az ékszereket megfelelő környezetben tárolja, azaz olyan helyen, ahol nincsenek kitéve túlzott hőmérsékletnek, vagy éppen ellenkezőleg, fagynak, nedvességnek és víznek, pornak, vegyi anyagoknak stb. (ékszerdobozban, díszdobozban vagy egyéb dobozokban és zacskókban).
  • az ékszer mechanikai sérülésének megelőzése (törés, kopás, törés, elhajlás stb.)
  • kerülje az ékszerek érintkezését kozmetikai termékekkel (pl. bőr- és testápoló krémek, sminkeltávolítók stb.), parfümökkel és dekoratív kozmetikumokkal (rúzsok, smink, körömlakkok stb.), vízzel, izzadsággal és vegyi anyagokkal.

Tippek a ródiumozott aranyozott ékszerek ápolásához

  • Tartsa az ékszereket szárazon (zacskóban vagy ékszerdobozban), hogy megakadályozza az ékszerek későbbi oxidációját.
  • Lefekvés előtt tegye el a különösen kényes vagy nagyméretű ékszereket (a kötelek könnyen eltörhetnek).
  • Kerülje az ékszerek használatát olyan tevékenységek során (házimunka, egyéb házimunkák, sport), ahol az ékszerek megsérülhetnek (a gyűrűk eldeformálódhatnak stb.), és ahol az ékszerek emberi verejtékkel érintkezhetnek (az emberi verejték nagyon ellenséges az ékszerekkel szemben, és szintén idő előtti oxidációt okozhat).
  • Kerülje a durva bánásmódot, illetve a termék indokolatlan mechanikai, kémiai vagy hőhatásnak való kitettséget (parfümök, hajlakk, klór, tengervíz és egyéb kozmetikai termékek, amelyek károsíthatják az ékszer felületét vagy a felhasznált köveket.
  • A ragasztott cirkonokkal készült ékszerek nem érintkezhetnek vízzel (különösen nem sós vízzel), a vízben történő bármilyen manipuláció leértékelheti az ékszert (a kő leeshet) és elindíthatja a későbbi oxidációt.
  • Egyes fülbevaló-típusoknál a modern design elérése érdekében olyan kapcsos rendszert használnak, amely fokozott ellenőrzést igényel a beállításban. A fülbevaló zárásakor ügyeljen a megfelelő funkcionalitásra, valamint a finomságra.
  • A szerpentin típusú láncok esetében kerülje az éles mozdulatokat, mivel ez a lánc elszakadását okozhatja.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz